Artikler om hypnose

Søger du mere viden om klinisk hypnose?
Du kan her downloade artikler om hypnose.

Du kan downloade nedenstående artikler om hypnose, skrevet af psykologer her i huset, ved at klikke på titlen.

“At åbne klientens øjne, mens de er lukkede”, artikel af Lone Kærvang, publiceret i 2007 i Psykolog Nyt 2007 og i Psykologfagligt selskab for klinisk hypnoses medlemsblad. Artiklen beskriver hvad der kendetegner den hypnotiske tilstand, og hvordan hypnose bruges ved behandling af depression. Til sidst gives case-eksempel på et behandlingsforløb med en kvinde med depression.

“Hypnosens bidrag i integrativ psykoterapi”, artikel af Lone Kærvang & Erik Traun, publiceret i Psykolog Nyt 2012. Artiklen er et interview med den canadiske psykolog og hypnoterapeut Assen Alladin, der bl.a. har lavet evidensbaseret forskning om depression behandlet med kognitiv hypnoterapi. Den giver let læselig information om hypnosens bidrag i integrativ psykoterapi.

“Om depression, caseformulering og kognitiv hypnoterapi”, artikel af Lone Kærvang, publiceret i Dansk Selskab for Klinisk hypnoses medlemsblad i 2011. Artiklen beskriver hvordan man tilrettelægger et depressionsbehandlingsforløb med en caseformulering med hypnoteser om depressionens årsager og vedligeholdende mekanismer. Til sidst gives case-eksempel på et behandlingsforløb med en mand med depression.

“Angstdelen der blev løsladt fra fængslet”, artikel af Lone Kærvang Publiceret i Danske Selskab for Klinisk hypnoses medlemsblad i 2015. Artiklen beskriver en kompliceret angstbehandling af en ung mand, der har været udsat for et voldeligt overfald. De anvendte metoder beskrives  i artiklen. Kan rekvireres via mail til: kaervang@protonmail.com.

Du kan læse mere om Lone Kærvang under “hvem er vi?”.