Egen terapi for psykologer

Egen terapi / personligt udviklingsarbejde for psykologer med inddragelse af hypnoterapi

ved Lone Kærvang.

Egen terapi kan foregå enten individuelt eller i gruppe. Det kan være som led i en specialistuddannelse og/ eller som egen omsorg /personlig udvikling som menneske/ psykolog/ behandler.

Egen terapi i gruppe foregår som individuel terapi, dvs. at hver deltager er i terapi på skift, mens øvrige gruppemedlemmer observerer, og efterfølgende får lejlighed til at dele sine tanker med gruppen. Terapien vil være en blanding af samtaleterapi/psykoterapi og hypnoterapi. Du får dermed lejlighed til selv at prøve hypnose samt at se det blive praktiseret af en hypnoterapeut.

Hypnoterapi er et ideelt valg, når du skal i egen terapi, da det er en behagelig oplevelsesorienteret metode, der kan kombineres med andre retninger inden for psykoterapi. Hypnoterapi skaber værdifulde processer, der kan give dig en viden du ellers ikke havde adgang til, en heling af sårbarheder og styrkelse af dine ressourcer. Desuden lærer du en metode, du kan bruge til egen omsorg; dine pauser i hverdagen, som er så essentielle for livskvaliteten som behandler.

Fordelen ved at tage egen terapi i en gruppe er, at du får inspiration til dit daglige arbejde med klienter og til dit personlige arbejde, ved at se en erfaren hypnoterapeut arbejde med de øvrige gruppemedlemmer. Desuden får du støtte fra gruppen til din personlige rejse.

Jeg starter gerne et gruppemøde med en fælles hypnose. Derudover er deltagerne skiftevis på med selvvalgte problemstillinger. Jeg arbejder intuitivt og respektfuldt med hver af jer. Der er selvfølgelig fuld fortrolighed og tavshedspligt i gruppen.

Kontakt: Lone Kærvang, kaervang@pc.dk, tlf. 21 75 76 11.

Skriv lidt om dig selv og dit behov for egen terapi /videreuddannelse.

Gruppe er i gang, der er 1-2 ledige pladser. Aftalte datoer: 29. februar, 14. marts, 25. april, 23. maj og 13. juni 2024. Alle dage er tidsrammen kl. 10.30-15.30, hvor der vil være 1 times frokost midtvejs. Tidsrammen kan evt udvides med 1 time, hvis gruppen ønsker mere komprimeret. Det er muligt at tilslutte sig og forlade gruppen efter aftale. Dette flow-open-princip har fungeret upåklageligt for tidligere medlemmer, der har følt sig godt taget imod. Gr. deltagerne kommer typisk fra forskellige landsdele og kender ikke hinanden fra andre sammenhænge.

Pris for deltagelse: 1560 kr. pr gang pr. person (ved 4 deltagere i 4 t), 1248 kr. pr gang pr. person (ved 5 deltagere i 4 t),  1040 kr. pr gang pr person (ved 6 deltagere i 4 t). Jeg tilbyder også individuelle forløb til 1897 kr. for 90 min.

Der aftales typisk et samlet længerevarende forløb svarende til deltagernes videreuddannelsesbehov for personligt udviklingsarbejde (fx 20-40 timer).

Nogle indtryk fra tidligere deltagere i egen terapi i gruppe, udtrykt i forbindelse med evaluering og afslutning:

Jeg er taknemmelig for min erfaring med terapi i gruppe. Det gav mig en pause med fordybelse, hvor jeg kunne få min tvivl ud og jeg kunne møde anerkendelse på sårbarhed. Jeg oplevede medmenneskelighed og empati ved at deltage i gruppen. Vi har været sammen med hinanden på autentisk måde (compassion). Jeg kan rumme mig selv bedre gennem samvær med andre. Alt kan siges ordenligt i gruppen. Det er en gave at være flere sammen – at have vidner, der bidrager og drager omsorg for hinanden. Det har været givende at være tæt på andre menneskers intimitet. Jeg oplever at jeg har kunnet været sårbar /”nøgen” i et rum med tillid og respekt – og at jeg er blevet klædt på igen.

Det har været lærerigt og inspirerende at følge Lones arbejde som terapeut på sidelinien. Jeg har fået meget med mig også som terapeut. … Lone arbejder kreativt og intuitivt.