Billedefrise2 1000x133 endelig

Børnepsykolog Aarhus – Børn og forældre

               “Når jeg taler om problemerne her, behøver jeg ikke have dem i hovedet til hverdag”, udtrykte en pige fra 6. kl. om psykologhjælpen.

Velkommen til Psykologhuset Sdr. Palæ. Vi er en praksis bestående af psykologer og børnepsykologer i Aarhus, som arbejder med at skabe forandring og forbedret livskvalitet igennem psykoterapi. Vi tilbyder hjælp til både børn og forældre, unge og voksne.

I vores praksis arbejder vi blandt andet med at behandle angst, panikanfald, depression, stress, selvværdsproblemer, kriser og mistrivsel hos børn. Du kan se alle vores behandlingsområder ved at klikke her.

Fælles for alt vores arbejde er, at det tager udgangspunkt i såkaldt integrativ psykoterapi. Metoden indebærer blandt andet, at vi arbejder med alle sansemodaliteter, og at vi igennem kognitive, psykodynamiske og hypnoterapeutiske metoder hjælper til mere accept og forbedret evne til at være i nuet.

Mistrivsel hos børn og unge

Et af vores fokusområder som psykologer og børnepsykologer i Aarhus er børn og unge, som mistrives. Akkurat ligesom voksne kan børn også mistrives og opleve udfordringer i hverdagen. Derfor er det vigtigt at tage årsagerne til mistrivslen op med barnets verden som udgangspunkt.

Børns og unges mistrivsel kan bla. skyldes:

  • Sorg
  • Tristhed/depression
  • Stress
  • Ængstelighed/angst
  • Handicap
  • Manglende selvværd

Børnepsykologer i Aarhus

Hos Psykologhuset Sdr. Palæ er vores arbejde med børn og unge i mistrivsel oftest baseret på et tæt samarbejde med forældrene. Når der opstår udfordringer i livet, er det vigtigt at slå fast, at ansvaret for forandringer ikke hviler på barnets skuldre alene. Det er gavnligt for barnet eller den unge at vide, at der også er støtte fra forældrenes side.

I nogle tilfælde kan det dog være hjælpsomt for barnet at være fortrolig med en anden voksen, og derfor er det ikke altid, at forældrene deltager i samtalerne. Behovet for at finde fortrolighed hos en voksen, der ikke er en forælder, ser vi især hos større børn og unge. Det behov respekterer vi naturligvis fuldt ud. Det er afgørende, at dit barn føler sig taget alvorligt, og at behandlingen tager udgangspunkt i hans eller hendes verden.

Velkommen indenfor i trygge rammer

I vores praksis fokuserer vi altid på skabe en let atmosfære samt en tro på håb og forandring hos barnet. Vi hører gerne fra dig, hvis dit barn har brug for en lyttende og seriøs børnepsykolog i Aarhusområdet – enten på mail eller på tlf. 21 39 38 51. Vi bor på Sønder Allé 10 i det centrale Aarhus – et stenkast fra banegården, rutebilstationen og rådhuset.

“danmark” yder et tilskud på kr. 300 pr. konsultation til psykologhjælp uden offentligt tilskud til børn og unge under 18 år. Det vil sige uden henvisning. Der kan dog maks. inden for 12 måneder ydes et tilskud på kr. 2.400.