Psykolog i Århus til angst

Den modige er ikke ham, der aldrig er bange, men ham der overvinder sin frygt/ Nelson Mandela

De fleste kender angst i større eller mindre omfang. Angst er en meget pinefuld tilstand at være i.

Har angsten fået tag i dig, har du måske en oplevelse af, at den vokser og tager styringen over dig.

Angstlidelser er udbredte psykiske lidelser som:

  • Generaliseret angst, hvor angsten viser sig i form af bekymringer og negative forudsigelser.
  • Panikangst, hvor angsten kommer i pludselige voldsomme anfald med hjertebanken, som kan opleves så voldsomt, at du bliver bange for at dø eller blive sindsyg. Her er angsten ikke rettet mod noget bestemt og kan opstå vilkårligt.
  • Præstations- eller social angst, hvor du oplever angst for at rødme eller at virke nervøs i andres øjne. Det kan betyde at du minimerer samvær med andre mennesker eller du undgå at tage ordet i en forsamling.
  • Fobier: Angsten viser sig i særlige situationer, måske så kraftigt at du helt undgår bestemte situationer (f.eks.flyskræk, tranportfobi, tandlægeskræk, edderkopfobi, o.lign).

Angst eller frygt er i virkeligheden en meget vigtig kilde til opmærksomhed. I tidernes morgen har angst og frygt være medvirkende til, at vi har været årvågne over for farer, der lurede, som f.eks. vilde dyr. Men ved irrationel angst er angsten rettet mod ikke farefyldte situationer, og den er derfor uhensigtsmæssig og begrænsende. Men selvom angsten rent fornuftsmæssigt virker uholdbar eller overdrevet, opleves den ikke sådan for dig, der lider af angst.

En psykolog kan hjælpe dig af med angsten

Terapien i Århus vil kunne hjælpe dig til at få en fornemmelse og forståelse af angsten og de tanker og den adfærd, der er forbundet med den. Vi kan hjælpe dig af med angsten. Eller vi kan hjælpe dig med at få større kontrol over den. Dvs. at angsten bliver en slags samarbejdspartner, som du kan håndtere, og ikke en tilstand, der har overtaget inden i dig. I terapien og eksempelvis under hypnose kan du på en tryg måde bearbejde årsagen til angsten, og du kan opleve dig selv i angstfyldte situationer, og derigennem forberede dig på at eksponere i det virkelige liv bagefter.

Kvinde i Randers regnskov efter én gang hypnoterapi i forhold til slangefobi

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*