billedefrise 5 1000x133

Positiv tilgang til livet (gr. forløb)

Har du en tendens til at være for kritisk mod dig selv eller se for pessimistisk på tilværelsen? Eller er du (eller har du haft) let-moderat depression?

Så kan denne gruppe, som tager afsæt i positiv psykologi, været et godt valg for dig.

Gruppeforløbet henvender sig til alle os, der har brug for at træne den mere positive tilgang til livet. Det gælder for de fleste mennesker, i visse perioder af livet, at vi kan have brug for at træne den oprigtige positive side af sindet. Hvis man f.eks. har depressive symptomer, negative tanker om sig selv og verden. Eller hvis man har en tendens til at tænke på alt det, der kan gå galt eller det man ikke kan. Forløbet giver dig en mulighed for at bryde sådanne negative mønstre i inspirerende samvær med andre.

Gruppeforløbet strækker sig over 6 hverdage, hvor vi hver gang vil tage et konkret emne op fra den positive psykologi og arbejde med det. Det kan f.eks. være dine individuelle styrker, følelsesmæssig positivitet, trivsel, motivation, afklaring af værdier, håb og kognitiv teknik til at bryde negative tanker. For at sikre det størst mulige udbytte af forløbet, vil der være hjemmearbejde fra gang til gang.

Forskning har vist, at flere af de positive psykologiske interventioner med systematiske øvelser har en overraskende antidepressiv effekt (se f.eks. M. Seligman, 2011) . Disse øvelser vil blive præsenteret i gruppen, hvor vi vil støtte hinanden i at udføre dem og øve os.

Iben glæder sig til at dele sin begejstring for denne del af psykologien med jer!

 

Gruppe leder er Iben Sejerøe-Szatkowski

Iben er cand.psych og arbejder i Psykologhuset, udover det underviser hun i Positiv psykologi.

Psykolog Iben Sejerø-Szatkowski, Psykologhuset Sdr. Palæ, Århus C

Gruppen har 6-12 deltagere og forløber over 6 x 2 timer.

Opstart: dato endnu ukendt – 6 mødegange.

Mere info og tilkendegivelse af interesse for gruppen: tlf. 86 12 08 38 eller mail til: psykolog@sdrpalae.dk.

 

I forbindelse med tilmelding skal du udfylde et skema med beskrivelse af dine problemer og begrundelse for dit ønske om deltagelse i gruppen. Med denne procedure vil vi sikre os den rigtige gruppesammensætning og en forventningsafstemning i forhold til udbyttet ved deltagelse i gruppeforløbet.

Du skal ikke bruge sygesikringshenvisning for at deltage i gruppen.